Ballonvaren boven de Kempen - Fotoreportages/Video's van ballonvaarten

 
Hoogstraats Balloon Team

Tel: +32 (0) 495 25 35 45
Achtelsestraat 98, 2320 Hoogstraten

www.balloninfo.be
Lowie-Ballon@online.be

Fotografie/Website

Ludo Verhoeven - Tel: +32 (0)475 62 98 52
Professor Devochtstraat 72, 2300 Turnhout

www.ludoverhoeven.be
contact

Foto's gesorteerd per gemeente: zie www.dekempenvanuitdelucht.be


2014 2013 2012 2011 2009 2008

H O M E


     

10.10.2010 / VENCIMONT - GIVET - MARIENBOURG - FRASNES-LES-COUVIN
Opstijgplaats: Vencimont 9:37
Geland: Rue du Petit Tienne tussen Mariembourg en Frasnes-les-Couvin (grondgebied Frasnes) 10:47
Voor de derde keer op rij een staalblauwe lucht en heel aangename temperatuur. Vanuit Vencimont vaarden we over Felenne richting Chooz waar we de kerncentrale en enorme koeltorens passeerden. Imposant die dingen, vandaar nogal wat beelden ervan. Met een behoorlijke vaart die opliep tot 38,9 knopen (iets meer dan 70 km per uur) vaarden we over het prachtige landschap met zijn verdoken dorpjes richting Marienbourg. Juist voor Frasnes-les-Couvin zijn we veilig geland. Een collega-crew hielp bij het neertrekken van de ballon: de wei was niet al te groot en de ballon mocht niet in de pindraad vallen. Een beetje te enthousiast werd de ballon neergelegd met als gevolg dat de mand onverwacht kieperde, zonder erg voor de passagiers. Piloot Lowie botste tegen het frame van de branders. Met een klein bultje op het voorhoofd en een godv... (luister video) sloot hij vlucht af. Weerom een schitterende vaart die we niet zullen vergeten.

VIDEO'S 

FOTO'S


9.10.2010 / Avondvlucht VENCIMONT- GIVET - SART-EN-FAGNE
Opstijgplaats: Vencimont 17:22
Geland: Rue de la Barrière, tussen Romedenne en Sart-en-Fagne 18:48
De staalblauwe lucht van deze morgen was mogelijk nog dieper blauw geworden en enkel de rookpluimen van de koeltoren van Chooz en deze van Tihange (+/- 70 km verder) waren te bespeuren. Een herhaling van formaat van de ballonvaart van deze morgen. Prachtige vlucht waar alle passagiers enorm van genoten, afgesloten met een door Lowie perfect uitgevoerde zachte landing. Om tot op de landingsplaats te geraken kon Denis ditmaal nog eens zijn stuurmanskunst tonen: het bruggetje over de beek had zijn beste tijd gehad (zie video)

VIDEO'S

FOTO'S


9.10.2010 / Ochtendvlucht VENCIMONT - GIVET - SOULME
Opstijgplaats: Voetbalvelden Vencimont 9:54 - Geland: Soulme 11:00
Prachtig herfstweer met staalblauwe lucht. De verwachtingen aangaande uitzicht op het Ardense landschap waren hoog en niet ten onrechte: uitstekend verzicht over de uitgestrekte bossen en akkers. Het begin van de herfst was duidelijke waarneembaar. Tussen al die bossen en landerijen, met uitzondering van Givet, de typische kleine dorpjes in overheersend grijze kleur. Vanuit de lucht lijkt het landschap minder 'bergachtig' dan het is. Weeral een prachtige ballonvaart en een belevenis van formaat, hier zou je uren kunnen rondvaren zonder het 'beu' te worden. Na iets meer dan een uur zijn we perfect geland in Soulme (zie de video)

VIDEO'S

FOTO'S


12.9.2010 / TURNHOUT - OUD-TURNHOUT - RETIE - WITGOOR DESSEL - WEZEL
Opstijgplaats: Turnhout Turnova, voormalige Brepolssite - 18:47
Na een hele dag regen trok tegen de avond de hemel open. Niets stond de geplande ballonvaart als afsluiter van de Open Monumentendag in de weg. Er stond nog wel tamelijk wat wind en omdat we in het centrum van de stad opstegen veranderde de windrichting om de haverklap. Dat bemoeilijkte het klaarmaken van de ballon. Eenmaal van de grond werd het onmiddellijk rustig en konden we genieten van het zeer mooi uitzicht. In snel tempo vaarden we over een groen tapijt van weiden en maïsvelden naar Retie en Witgoor. We kruisten het kanalenkruispunt aan Sas 4 om verder over Sunparks Kempense Meren naar Wezel te varen. De voorbereiding van de landing kon beginnen. Wat op de kaart nog aangegeven was als open terrein bleek intussen bijna volgebouwd te zien. Lowie koos dan een ogenschijnlijk 'onmogelijk' stuk braakliggende grond op de hoek van de Sportlaan en Vuurbergstraat uit als  landingsplaats. Met zijn jarenlange ervaring als ballonpiloot was dat echter geen probleem en hij zette er de ballon sportief en veilig aan de grond. Een knap staaltje van stuurmanskunst. Een weeral niet te vergeten ballonvaart ...

VIDEO'S

FOTO'S


5.9.2010 / TURNHOUT - VOSSELAAR - BEERSE - OOSTMALLE - WESTMALLE
Opstjjgplaats: Oud-Turnhout, De Hoogt 18:44
Een zomerse dag vandaag maar veel wind op het opstijgterrein en dus uiterste concentratie en aandacht tijdens het klaarmaken van de ballon. Met een behoorlijke snelheid vaarden we pal over Turnhout en volgden we Antwerpsesteenweg tot boven Vosselaar. Vanop grote hoogte hadden we een prachtig zicht op Turnhout. Weldra lag het centrum van Beerse onder ons. Tussen Vlimmeren en St Jozef door dreven we verder naar Oostmalle en Westmalle. Heel sportief, maar veilig, zijn we tenslotte geland aan de Abdijlaan in Westmalle op enkele honderden meters van het klooster van de Trapistinnen.

VIDEO'S

FOTO'S


3.9.2010 / POPPEL - WEELDE - RAVELS-EELS
Opstijgplaats: Poppel 18:38
Het gebeurt echt zelden dat de voorspellingen van de meteo zo verschillen met het weer 'op het terrein'. Dat was vandaag het geval: veel minder wind dan aangekondigd en dan nog uit ander richtingen. Alle tijd van de wereld om te fotograferen en de omgeving van Poppel in detail te bekijken. Het zicht richting Nederland was heel behoorlijk: Tilburg en Eindhoven waren goed waarneembaar. Boven Turnhout was het nevelig en donker, maar het klaarde er op. Lowie deed alle moeite van de wereld om toch maar die goeie heel zwakke wind op te zoeken om naar Turnhout te varen. De natuur was vandaag duidelijk de baas (eigenlijk atlijd) en zo dreven we langzaam richting Ravelse bossen. Na een heel rustige vlucht van ongeveer 1u10 zijn we juist voor de Ravelse bossen (Wildertstraat) heel zacht geland.

VIDEO'S

FOTO'S


21.8.2010 / HERENTHOUT - HERENTALS - LICHTAART -OUD-TURNHOUT - ARENDONK - HOGE MIERDE
Een bijzondere passagier aan boord vandaag: een krasse dame van 81 jaar jong, daar willen we ook wel voor tekenen. Bedoeling vandaag was om, op verzoek van de passagiers, over Arendonk te varen. De opstijgplaats in Herenthout was ons bekend, we vertrokken hier verleden jaar voor een ochtendvlucht. Take off om 19:07 richting Herentals. We staken het Albertkaneel over met heel mooi zicht op het sluizencomplex. Herentals schoof onder ons door. Vervolgens ging het richting Lichtaart. Het Koningsbos, Hoge Rielen en de bossen van Kasterlee vormden een uitgestrekt groen tapijt. Vervolgens vaarden we over het militaire domein van Tielen richting Oud-Turnhout. Om de goeie windrichting te krijgen ging Lowie hoog varen: diep onder ons lag de Mellevijver en Turnhout. Met een behoorlijke snelheid (40km/uur) naderden we Arendonk waar we langszij vlogen. Uiteindelijk zijn we dan veilig en zacht geland net over de grens in Hoge Mierde na een extra lange vlucht van 1u40minuten.

VIDEO'S

FOTO'S


20.8.2010 / PUTTE-KAPELLEN - KALMTHOUT - WUUSTWEZEL - LOENHOUT
Vandaag vertrokken in Putte-Kapellen richting Kalmthout. Al groen wat de klok sloeg: aan onze rechterzijde een uitgestrekt bosrijk gebied en aan onze linkerzijde de Kalmthouse Heide. Prachtig en heerlijk stil. De passagiers waren onder de indruk. Het verzicht was behoorlijk: achter ons Antwerpen, de haven, Westerschelde. Voor ons herkenden we de 2 torens van Joossen-Luyckx in Turnhout. Eenmaal Kalmthout voorbij schoven de groene weiden en maïsvelden onder ons door. Links en rechts werd duchtig gemaaid en/of het gedroogd gras binnengehaald. In Loenhout vlogen we over de landingsplaats van gisteren om een eindje verder weerom heel zacht te landen. Een mooie zonsondergang sloot deze schitterende ballonvaart af.

VIDEO'S

FOTO'S


5.8.2010 / HOOGSTRATEN - MERKSPLAS - TURNHOUT - RETIE/KASTERLEE (HOEVEN)
Opstijgplaats: Hoogstraten Loenhouseweg 19:42
Prachtig weer met formidabele stapel- of cumuluswolken, het begin van weeral een niet te vergeten ballonvaart. Van Hoogstraten vaarden we via Merksplas langszij Turnhout over het natuurgebied de Melle richting Retie/Kasterlee. Heel veel groen onder ons. Aan de Hoeven zijn we zacht geland zijn naar een vaart van ongeveer 1u15min.  

VIDEO'S FOTO'S

30.7.2010 / GIERLE - TURNHOUT - OOSTHOVEN - RAVELS
Opstijgplaats Gierle 20:06
Vandaag zouden en moesten we boven de Grote Markt in Turnhout varen: Vlaanderen Muziekland van TV 1 werd er rechtstreeks uitgezonden en we kwamen graag in beeld met onze Turnhout Woonstad ballon. Aan de ervaring van Lowie moet echt niet meer getwijfeld worden: minutieus zocht hij de goede wind op en zo gebeurde: de Grote Markt van Turnhout kwam perfect in beeld en nog tijdens de vlucht vernamen wij dat wij met onze Turnhout Woonstad ballon in de rechtstreekse TV-uitzending te zien waren. Langzaam vaarden we dan verder richting Ravels. En nogmaals diende Lowie al zijn stuurmanskunst boven te halen want tijdens de voorbereiding van de landing draaide de weinige wind en dreven we recht naar de Ravelse bossen. Omdat het echt niet anders kon zijn we dan in een weiland dicht bij het Kesseven superzacht geland. De grote poort van het hoog omheinde weiland was ook op slot en dus werd boswachter Swannet erbij geroepen om deze voor ons te openen. Eens te meer een prachtige vlucht.

VIDEO'S

FOTO'S

22.7.2010 / GENT - MERELBEKE - BOTTELARE
Gentse feesten en dan moeten we toch eens met onze Vlaamse Leeuw over Gent varen. Strak blauwe hemel en dat kwam dus goed uit. Veel onkruid op het opstijgveld maar dat deerde niet. Take off om 19:52 en we vertrokken voor eens te meer een onvergetelijke ballonvaart. Ogen te kort om al die schitterende gebouwen te  (fotograferen). Gent maakte zich weer op voor een avond feesten. We passeerden het grote klaverblad van de autostrade Brussel/Oostende en Antwerpen/Gent om rustig verder te varen naar Merelbeke en Bottelare waar we veilig zijn geland. Vluchtduur 1u10.

VIDEO'S

FOTO'S

17.7.2010 / BALLONMEETING OLEN - OLEN - HAM
Na de gebruikelijke briefing van de piloten wat wachten tot de wind en thermiek afnamen vooraleer de ballons konden klaargemaakt worden. Zoveel ballons, crews en passagiers samen is telkens een spectaculaire en drukken. Maar ook dit jaar werd dat door de organisatie in goede banen geleid. Het vertrek was snel en alle drukte viel onmiddellijk weg. Met een behoorlijke vaart vaarden we parallel aan de Boudewijn auto snelweg richting Luik. Zover was de bedoeling natuurlijk niet. Prachtig uizicht achter ons met die vele ballons. De skyline van Brussel was ook duidelijk zichtbaar. Na een vlucht van een uur maar met een behoorlijke afstand zijn we dichtbij Tessenderlo Chemie in Ham veilig geland.

 

FOTO'S


9.7.2010 / HOOGSTRATEN - MERKSPLAS - TURNHOUT - OUD-TURNHOUT - RETIE (SCHOONBROEK)
Vandaag stegen we op aan onze voordeur. We mochten een weiland van een naburige boer gebruiken en dus gingen we voor één keer te voet naar de opstijgplaats. Om 20 uur gingen we de lucht voor een vaart van 1u20. Via Merksplas Kolonie en vervolgens parallel aan de baan Merksplas-Turnhout vaarden we rustig richting Turnhout. Achter ons blonk de Oosterschelde in de zon. Aan de Bosduif kruisten we de Turnhoutsebaan. Dan ging het via de Oude Kaai richting Oud-Turnhout. We passeerden het centrum en zetten koers naar Retie. Met een sportieve veilige landing in Schoonbroek werd deze ballonvaart juist voor een schitterende zonsondergang afgesloten.

VIDEO'S FOTO'S

7.7.2010 / OOSTMALLE - BEERSE - TURNHOUT (OOSTHOVEN)
Opstijgplaats: Oostmalle om 20:12
Een goede herinnering heb ik (Ludo/fotograaf) aan deze opstijgplaats want hier vertrok mijn eerste ballonvaart (22.12.2007). Nooit gedacht dat die ballonvaart zo lang zou nawerken. Een jonge achtentachtiger maakte vandaag deel uit van de passagiers. Die was nog flink te been maar verloor zijn hoorapparaat tijdens het vertrek. Gelukkig werd dat snel teruggevonden op de bodem van de mand. Schitterende verzichten en prachtige wolkenformaties. Van Oostmalle vaarden we tussen Merksplas en Beerse richting Turnhout. Aan de Riststraat in Oosthoven werden we na een vaart van 1u25 door de 'crew' letterlijk uit de lucht geplukt. Prachtige vlucht.

VIDEO'S FOTO'S

29.6.2010 / WUUSTWEZEL - GROOT SCHIETVELD - SI-LENAARTS - RIJKEVORSEL - MERKSPLAS - Opstijgplaats: Wuustwezel om 20:10
Een opstijglocatie om u tegen te zetten: pas gemaaid veld met prachtig verzicht tegen een strakblauwe hemel met hier en daar wat schapenwolkjes. Omdat één van de passagiers moeilijk te been was werd vandaag de speciale mand met deur gebruikt. We genoten van een prachtig verzicht. Het groot schietveld van Wuustwezel was in vergelijking met de vlucht van 7 juni totaal van kleur veranderd. Via Brecht, Sint-Lenaarts, Rijkevorsel, Merksplas Kolonie vaarden we richting Turnhout. We landden sportief maar veilig naast de site van het IOK Beerse na een vlucht van 1:15

VIDEO'S FOTO'S

25.6.2010 / BAARLE-HERTOG - WEELDE-STATIE - TURNHOUT - VOSSELAAR - TIELEN
Opstijgplaats: Baarle-Hertog, Molenbaan 20:15
Veel ambiance in de mand vandaag wegens passagier Verbiest die zijn grappige commentaren op al wat gebeurde en te zien was niet spaarde. Bovendien ook nog een moppenverteller bij uitstek. Via Weelde-Statie vaarden we over het Turnhouts Vennengebied richting Turnhout en Vosselaar. Eenmaal het Grotenhoutbos voorbij kwamen de fabrieken van 'Den Ijsboer' in zicht. Een eindje verder zijn we op een sportieve manier voor de spoorwet Turnhout-Herentals na een vaart van 1:15 u heel veilig geland.
Van deze vaart zijn korte video's beschkbaar: klik rechts 'VIDEO'S '

VIDEO'S

FOTO'S

7.6.2010 / WUUSTWEZEL (GOOREIND) - GROOT SCHIETVELD - LOENHOUT
Opstijgplaats: Gooreind -  om 20:10
Opstijgen voor de deur van de passagiers is voor de passagiers altijd een extra beleving. Zo ook vandaag. Weinig wind en dus weerom een heel rustige start. We vertrokken laag over Gooreind zodat er af en toe nog met bekenden op de begane grond kon 'gepraat' worden. Vervolgens namen we hoogte om de juiste wind op te zoeken om over het natuurgebied en militair domein Groot Schietveld te varen. Het uitgestrekte domein van 1571 ha schoof langzaam onder ons door. Her en der zien we de resten liggen van wat eens gevaarlijke tuigen waren. Voor de gewone sterveling is het nu 'oud ijzer' waar de artillerie nog op mikt. Daarna ging het richting Loenhout. Heel zacht landden we om 21:30 in een wei aan de Ambachtstraat op enkele honderd meter voor de E19 en de nieuwe HST-lijn. Als afsluiter raasde er nog een Thalys voorbij. Mijn camera was spijtig genoeg al opgeborgen ...

  FOTO'S

20.5.2010 / BREDA - GALDER - MEERSELDREEF - HOOGSTRATEN - RIJKEVORSEL (BOLK)
Opstijgplaats: Breda - Rietdijk om 19:52
Een rustige start met een prachtig zicht op Breda werd de mooie start van een lange ballonvaart richting Hoogstraten. Langzaam schoof Breda onder ons door en vaarden we richting Galder terwijl op de nieuwe HST-lijn 2 Thalys-treinen elkaar kruisten. Dan passeerden we Meerseldreef, de terrassen waren verlaten. We namen terug hoogte en vaarden verder over Meer, Minderhout en Hoogstraten. Mooi zicht op het Hoogstraats Begijnhof en het Spijker. We landden veilig op enkele honderden meter voor het Bolks Heike in Rijkevorsel (Bolk) na een prachtige vlucht van 1u23min.

VIDEO

FOTO'S


14.5.2010 / HOOGSTRATEN - ACHTEL - RIJKEVORSEL - OOSTMALLE
Opstijgplaats: Hoogstraten, Achtelsestraat om 19:22
Niettegenstaande de weinige wind had het rechtzetten van de ballon ditmaal toch wel wat 'voeten in de aarde'. Tijdens het 'warm stoken' speelde de wind wat met de ballon zodat de onderkant niet mooi open bleef staan om snel te kunnen opwarmen. Met de kalmte en ervaring van Lowie en zijn crew was dit echter snel onder controle en vertrokken we voor een rustige vlucht richting Oostmalle. Achtel en de vers omgeploegde akkers afgewisseld met de fris groene weilanden en bomen schoven onder ons door. Boven Rijkevorsel kregen we bezoek van een duif die op de top van ballon ging zitten. Tof, niets aan de hand, maar plots viel ze in de ballonmand op een gasfles: ze was door de parachutespleet in de ballon gesukkeld en de hete lucht in ballonenveloppe had haar helemaal van streek gebracht. Ze liet zich echter gewillig door Lowie vastnemen voor een 'fotosessie'. Lowie 'wierp' haar vervolgens uit de mand, maar ze keerde onmiddellijk terug en ging op de rand van de mand zitten. Helemaal uitgeput is ze daar stil bekomen van haar avontuur en is ze als 'extra passagier' mee verder gevaren. Een dik half uur later zijn we in Oostmalle zeer zacht geland. Ook tijdens de landing bleef de duif gewoon op de rand van de mand zitten. Lowie heeft ze dan maar mee naar huis genomen. Na er een nacht 'gelogeerd' te hebben is ze uitgerust en volgegeten in goede gezondheid weer gaan vliegen...

 

FOTO'S


1.5.2010 / HOOGSTRAATS BALLONNENFEEST met BALLONVAART HOOGSTRATEN -WORTEL - MERKSPLAS en aansluitend BALLOONGLOWING
Het weer zat niet echt mee maar tegen avond trok de hemel open en kon er gevaren worden. Vanaf de voetbalterreinen van H.V.V. stegen, onder grote belangstelling, applaus en begeleid door muziek, achttien warmluchtballonnen op om een mooie vaart te maken over Hoogstraten, Wortel en zo richting Turnhout. Landing in Merksplas (Koekhoven, Lievekenshoek, Markstraat, Geheulsedijk) Alle vaarten verliepen zonder problemen en iedereen keerde veilig terug naar Hoogstraten. Rond 22:45u verzorgden 5 ballonvaarders nog een 'Balloon-glow' op muziek. Mooi spektakel ...

  FOTO'S

22.4.2010 / POPPEL - TURNHOUT - TIELEN
Opstijgplaats: Poppel om 19:05
Het klaarmaken van de ballon genoot de zeer speciale aandacht van passagier Luc en voor hem was het vandaag wel een feestdag. Na een rustige start kozen we hoogte om de 'goeie' wind te zoeken en we dreven langzaam richting Turnhout. Weerom prachtige landerijen onder ons: fris groen afgewisseld met pas omgeploegde akkers en afgeboord met sloten, beken en wandelpaden. Het Turnhoutse Vennengebied schoof onder ons door. Vanuit de hoogte bemerk je uitstekend hoe Natuurpunt in de buurt van het Zwart Water, de grote en kleine Klotteraard de natuur terug in zijn oorspronkelijk toestand wil herstellen. Turnhout met de industrieterreinen bleef links van ons liggen. Eenmaal de E34 overgestoken zocht Lowie een geschikte landingsplaats. Veilig en sportief zijn we na een lange vlucht  (1:33uur) op het grondgebied van Tielen geland.

 

FOTO'S


19.4.2010 / MEERLE - MINDERHOUT - HOOGSTRATEN - LOENHOUT
Opstijgplaats: Meerle (Schuivenoord) 18:53
Weinig wind en een zeer mooie opstijgplaats: het begin van een heel rustige en lange vlucht (1:31). Op lage hoogte vertrokken we richting Hoogstraten met onder ons de mooie fris groene landerijen afgewisseld met pas geploegde akkers. Om op koers te blijven zocht Lowie de goeie wind op grotere hoogte. Veel wind vond hij niet en dat kon je ook merken aan de rookpluim van de koeltorens in Doel: kaarsrecht de hoogte in. Dat gaf de mogelijkheid om in alle rust het onderliggende landschap te . Van twee kenners aan boord  vernamen we wat aan wie toehoort. Meerle, Minderhout en Hoogstraten schoven langzaam voorbij. Een paar honderd meter voor het gasopslagstation Loenhout zijn we dan toch met behoorlijk wat grondwind sportief en veilig geland.

 

FOTO'S


18.4.2010 / OOSTHOVEN - OUD-TURNHOUT - HOUTUM (KASTERLEE) - MEERHOUT
Opstijgplaats: Oosthoven 19:20
Gans de dag een strakblauwe lucht zonder de klassieke witte condensstrepen van de vliegtuigen. Voor deze geldt nog steeds een vliegverbod. Behoorlijk wat wind die om de haverklap uit een andere richting kwam. Het werd dus een sportief vertrek maar eenmaal van de grond werd het weerom rustig. We genoten van het mooie steeds groener wordende landschap. Links en rechts werd er door de boeren nog duchtig omgeploegd. Ook voor hen is het nu elke dag werkdag. Kasterlee schoof rechts van ons voorbij. Even later onder ons de Europese School Mol. Dan ging het verder naar Meerhout. Even voorbij het centrum zijn we juist voor zonsondergang na een vlucht van 1:15 uur behouden maar sportief  geland.

  FOTO'S

6.4.2010 / GIERLE - ST.JOZEF-RIJKEVORSEL - RIJKEVORSEL - LOENHOUT - ZUNDERT
Opstijgplaats: Gierle 18:33
Na een wel hele lange winter was het vandaag zover: de eerste stralende dag van 2010 en niets stond er dus nog in de weg om vandaag de eerste vaart van het jaar te maken. Het deed weerom veel deugd om op enkele honderd meters hoogte boven het Kempische landschap te varen. Van Gierle ging het over de Lilse Bergen richting Rijkevorsel. We hadden behoorlijk wat snelheid, zelfs meer dan de auto's op de E34 richting Antwerpen want die stonden in file aan te schuiven. Mooi zicht op St. Jozef Rijkevorsel met Steenbakkerij SAS waar geen activiteiten meer te bespeuren vielen. De unieke ring bakoven is defitinief uitgedoofd. Via Rijkevorsel vaarden we verder richting Loenhout. Na een vaart van 1:25 zijn we veilig geland in Zundert. Ballonvaarder Lowie en alle passagiers waren in hun nopjes. Oh ja, we zouden het nog vergeten te melden: eigenlijk gingen we vandaag ook nog op zoek naar verloren gevallen paaseieren. En die werden gevonden want alle passagiers gingen met een zakje paaseieren naar huis. Met dank aan Elena en Lowie.

 

FOTO'S


2010 - Vanuit een volgwagen

19.8.2010 / BRASSCHAAT - LOENHOUT

VIDEO'S FOTO'S

3.8.2010 / WUUSTWEZEL - HOOGSTRATEN
Een aangekondigde voorbijtrekkende regenzone viel stil op de opstijgplaats. Er moest dus even gewacht en geschuild worden voor die regen. Met vertraging kon de ballonvaart toch doorgaan. Net voor de invallende duisternis werd er geland. Een 'mini balloonglowing' sloot deze vlucht af.
.
Niettegenstaande het minder goede weer waren alle passagiers tevreden over deze ballonvaart, de Lowie eigenlijk niet en hij had voor de passagiers een verrassing van formaat: hij bood hen een gratis 2de ballonvaart aan.

VIDEO'S FOTO'S

Alle beeldmateriaal & website ©2008-2014 Ludo Verhoeven

Ballonvaren boven de Kempen
De Kempen vanuit de lucht

: fotoreportages van ballonvaarten boven de Kempen
: foto's gesorteerd per gemeente uit de Kempen